Ingrediënten
- 500 g pasta
- 2 sjalotjes fijn gesnipperd
- 1 teentje look geperst
- 4 chipolata's
- 500 g verse andijvie fijn gesneden
- 1 handje bladpeterselie fijn gehakt
- 2 bolletjes mozzarella in stukjes gescheurd
- 1 1/2 kippenbouillonblokje
- 400 ml room
- olijfolie
- pezo
- 1 noot boter
- blanke roux
Porties: personen
Instructies
- Stoof de ui en de look aan in wat olijfolie. Voeg de andijvie toe en laat op een zacht vuurtje garen.
- Voeg de room en de bouillonblokjes toe. Bind de saus een beetje in met blanke roux. Kruid de saus bij met pezo indien nodig.
- Bak de chipolata in een pan met boter mooi bruin. Snij de worstjes in kleine stukjes.
- Kook de pasta in gezouten water zoals aangegeven staat op de verpakking.
- Roer de worstjes onder de saus.
- Meng de pasta met de saus en werk af met de stukjes mozzarella en de peterselie.
Notities
Deze pasta kan ook zonder de worstjes. Dan smaakt hij ook heerlijk.
Wil je de saus wat minder calorierijk, gebruik dan Alpro room of light room.