Pasta met broccoli, zalm en kruidensaus
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediënten
  • 200g pasta
  • 2kleine stukjes zalmfilet
  • 1 sjalotjefijn gesnipperd
  • 1teentje lookgeperst
  • 4potjes petite suisse
  • 2el kruidenkaas
  • 1handje bieslookfijn gesnipperd
  • parmezaan aan blok
  • pezo
  • olijfolie
  • boter
Instructies
  1. Maak de broccoli zuiver en snij in kleine roosjes, stoom ze beetgaar.
  2. Stoof het sjalotje en de look aan in wat olijfolie.
  3. Voeg de plattekaas (Petite Suisse) en de kruidenkaas toe. Laat op een zacht vuurtje garen.
  4. Kook de pasta zoals aangegeven staat op de verpakking in gezouten water.
  5. Snij de zalm in hapklare stukjes en kruid met pezo. Bak in een hete pan met boter. Kort en krachtig.
  6. Voeg op het laatste de broccoli bij de saus en warm even mee door, breng op smaak met pezo.
  7. Dresseer de borden, doe wat pasta met de saus in een diep bord, leg daarop enkele blokjes zalm, werk af met wat bieslook en geraspte parmezaan.
Notities

Lekkere pasta, met smeuïg sausje.

Kinderen vinden dit ook lekker!

Je kan de zalm ook vervangen door gerookte zalm, die kan je gewoon in reepjes snijden en op het laatste samen met de broccoli aan de saus toevoegen.