Pasta met kruidige gehaktballetjes
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediënten
De gehaktballetjes
  • 250g kalfsgehakt
  • 1koffielepel za’atar
  • 1grote hand basilicumfijn gehakt
  • 1el amandelmeel
  • pezo
Overige
  • 1teentje lookgeperst
  • 1 rode uifijn gesnipperd
  • 1 wortelin schijfjes
  • 1 zoete aardappelin blokjes
  • 1/2 courgettein blokjes
  • 1blik tomatenblokjes
  • 1el tomatenpuree
  • 150ml water
  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • harissapastanaar smaak, let op dit is pikant!
  • olijfolie
  • 150 à 200g pastanaar keuze
Instructies
  1. Meng het gehakt met het amandelmeel en kruid met de basilicum, de za’atar kruiden en pezo. Rol er balletjes van en bak ze mooi bruin in een pan met olijfolie.
  2. Stoof ondertussen de rode ui en de look glazig in een pot met olijfolie.
  3. Voeg de wortelschijfjes en de zoete aardappelblokjes toe.
  4. Voeg de courgetteblokjes en de paprika toe, stoof mee aan.
  5. Voeg de tomatenpuree toe en bak even aan.
  6. Blus met de tomatenblokjes en het water. Kruid met pezo, het bouillonblokje en de harissa.
  7. Voeg de gehaktballetjes toe aan de saus en laat verder garen, tot alles beetgaar.
  8. Kook ondertussen de pasta zoals aangegeven staat op de verpakking.
  9. Schep de pasta en de saus in de borden en werk af met enkele blaadjes basilicum.