Pasta met pompoensaus
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
  • 500g pompoen bv. butternutgeschild en in blokjes
  • 200g rucola
  • 60g pijnboompitjes
  • 500g volkorenspaghetti
  • 125g geitenkaas zonder korst
  • 75g parmezaan kaasgeraspt
  • 100ml water
  • 5el olijfolie
  • pezo
Instructies
  1. Rooster de pijnboompitjes bruin in een droge pan, blijf in de buurt want dit gaat snel. Haal ze uit de pan zodra ze zijn gekleurd.
  2. Stoom de pompoenblokjes gaar in 15 minuten, controleer met een vork of ze gaar zijn. Doe ze in een maatbeker samen met de geitenkaas, olijfolie en het water, mix tot een smeuïge saus. Breng op smaak met pezo.
  3. Kook ondertussen de pasta gaar zoals aangegeven staat op de verpakking in gezouten water.
  4. Doe de pasta in een mooie kom en meng er de saus onder, werk af met de pijnboompitjes, de rucola en de parmezaan.
Notities

Simpele pasta maar verrassend lekker, je kan de geitenkaas ook vervangen door mascarpone of zure room, dat is ook zeer lekker.

Vergeet de saus niet goed te kruiden, dat heeft deze pasta wal nodig.

En de rucola geeft een zeer frisse smaak aan de pasta.