Ingrediënten
- 400 g pasta
- 24 scampi's zuiver gemaakt
- 2 uien fijn gesneden
- 2 teentjes look geperst
- 2 grote rode paprika's in blokjes
- 2 handjes peterselie fijn gehakt
- 100 ml droge witte wijn
- 500 g mascarpone
- pezo
- 1 koffielepel tomatenpuree
- 1/2 kippenbouillonblokje
- lookpoeder
- paprikapoeder
Porties: personen
Instructies
- Stoof de ui en de look glazig in olijfolie.
- Voeg de paprika's en de tomatenpuree toe, laat even mee aanstoven. Blus met de witte wijn en laat even inkoken.
- Roer de mascarpone eronder en laat verder garen op een zacht vuurtje.
- Bak ondertussen de scampi's aan in wat boter, kruid ze met lookpoeder. Haal ze uit de pan.
- Breng de saus op smaak met pezo, kippenbouillonblokje en paprikapoeder.
- Kook ondertussen de pasta in gezouten water zoals aangegeven staat op de verpakking. Schep 1 pollepel pasta vocht bij de saus. Giet de pasta af.
- Warm de scampi's eventjes op in de saus. Roer de saus onder de pasta en werk af met de peterselie.