Ingrediënten
- 6 verse Sint jakobsvruchten
- 200 ml culinaire room
- 200 ml witte wijn
- 200 ml water
- 1/2 visbouillonblokje
- currypoeder
- pezo
- 25 g bloem
- 25 g boter
- verse bieslook
- 250 g pasta
Porties: personen
Instructies
- Smelt de boter in een kookpot en voeg de bloem toe. Laat drogen op het vuur.
- Voeg de wijn, water en de room zachtjes toe en breng het geheel aan de kook.
- Kruid met het bouillonblokje en de currypoeder. Breng verder op smaak met pezo.
- Kook de pasta in gezouten water zoals aangegeven staat op de verpakking.
- Bak de Sint-Jakobsvruchten kort en krachtig in een pan met een beetje boter. Kruid ze met pezo. Ze horen binnenin nog glazig te zijn.
- Doe wat pasta in de borden, daarop wat saus en in ieder bord drie Sint-Jakobsvruchten. Werk de borden af met fijn gesnipperde bieslook.
Notities
Dit is een luxe-pasta, echt super lekker.
De saus apart smaakt misschien een beetje sterk maar samen met de pasta en de vruchten is het echt zeer lekker!