Pasta met zeevruchten, paprika champignons en broccoli
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 200g pasta
  • 1 uifijn gesnipperd
  • 1teentje lookgeperst
  • 120g ontbijtspekin stukjes gesneden
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 250g champignonsin vier gesneden
  • 1 broccoliin roosjes verdeeld
  • 500g diepvries zeevruchten mixontdooid en goed uitgelekt
  • 2el kruidenkaas
  • 100ml culinaire room
  • pezo
  • 1noot boter
  • olijfolie
  • lookpoeder
  • 1handje peterseliefijn gehakt
Instructies
  1. Stoof de ui en de look glazig in een diepe pan met wat olijfolie.
  2. Voeg de champignons en de paprika toe en bak mee aan.
  3. Doe er het ontbijtspek bij en roer goed om, laat mee aanbakken.
  4. Stoom de broccoli beetgaar en spoel onmiddellijk onder koud stromend water.
  5. Bak de zeevruchten op een hoog vuur kort aan en kruid met lookpoeder. Bij te veel vocht: giet het vocht af en bak weer verder. Zet opzij.
  6. Doe bij de groentjes de kruidenkaas en laat deze smelten op een zacht vuurtje. Voeg nu ook de room toe.
  7. Kook de pasta in gezouten water zoals aangegeven staat op de verpakking.
  8. Voeg de zeevruchten en de broccoli toe aan de saus. Warm alles nog eens goed door, proef de saus en kruid indien nodig nog bij met pezo.
  9. Giet de pasta af en doe deze in een mooie diepe kom. Giet de saus erover en meng onder elkaar, werk af met een beetje peterselie.