Pasta met zeevruchten, paprika champignons en broccoli
Porties
2
personen
Porties
2
personen
Ingrediƫnten
200
g
pasta
1
ui
fijn gesnipperd
1
teentje
look
geperst
120
g
ontbijtspek
in stukjes gesneden
1
rode paprika
in reepjes
250
g
champignons
in vier gesneden
1
broccoli
in roosjes verdeeld
500
g
diepvries zeevruchten mix
ontdooid en goed uitgelekt
2
el
kruidenkaas
100
ml
culinaire room
pezo
1
noot
boter
olijfolie
lookpoeder
1
handje
peterselie
fijn gehakt
Instructies
Stoof de ui en de look glazig in een diepe pan met wat olijfolie.
Voeg de champignons en de paprika toe en bak mee aan.
Doe er het ontbijtspek bij en roer goed om, laat mee aanbakken.
Stoom de broccoli beetgaar en spoel onmiddellijk onder koud stromend water.
Bak de zeevruchten op een hoog vuur kort aan en kruid met lookpoeder. Bij te veel vocht: giet het vocht af en bak weer verder. Zet opzij.
Doe bij de groentjes de kruidenkaas en laat deze smelten op een zacht vuurtje. Voeg nu ook de room toe.
Kook de pasta in gezouten water zoals aangegeven staat op de verpakking.
Voeg de zeevruchten en de broccoli toe aan de saus. Warm alles nog eens goed door, proef de saus en kruid indien nodig nog bij met pezo.
Giet de pasta af en doe deze in een mooie diepe kom. Giet de saus erover en meng onder elkaar, werk af met een beetje peterselie.