Ingrediënten
- 400 g pasta
- 250 ml culinaire room
- 450 g zeevruchten diepvries, ontdooid en uitgelekt
- 1 rode ui fijn gesnipperd
- 1 teentje look geperst
- olijfolie
- 1/2 rode paprika in brunoise
- 1/2 gele paprika in brunoise
- 1 borrelglaasje rosé wijn
- 1 geut water
- 1 koffielepel currypoeder
- pezo
- 1/2 visbouillonblokje
- 70 g tomatenpuree
- gemalen kaas naar smaak
Porties: personen
Instructies
- Stoof de ui en de look aan in wat olijfolie.
- Voeg de paprikablokjes toe en laat eventjes mee aanstoven.
- Doe er de tomatenpuree bij en laat even meebakken. Blus met de wijn.
- Doe er nu de kruiden, het bouillonblokje en de room bij, laat op een zacht vuurtje de groentjes garen.
- Als alles gaar is, dus op het laatste doe je er de zeevruchten bij. Deze moeten enkel maar even mee doorwarmen, anders worden ze taai.
- Kook de pasta in gezouten water zoals aangegeven staat op de verpakking. Giet af en zet de saus onder de pasta.
- Doe alles in een mooie kom en werk af met nog wat kaas.
Notities
Door de room is dit een zeer zwaar gerecht, je kan de room ook vervangen door alpro of melk. Natuurlijk is met room het gerechtje wel smaakvoller.