Pasta schelpjes met spinazie en ricotta
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 250g pasta schelpjes
  • 250g baby spinazie
  • 250g ricotta
  • 1el peterseliefijn gehakt
  • 4blaadjes muntfijn gehakt
  • 400ml kant en klare tomatensaus
  • 75ml water
  • 40g parmezaan
  • 2handjes geraspte kaas
  • pezo
  • 1geut olijfolie
Instructies
  1. Kook de pasta in gezouten water zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Was de spinazie en laat kort slinken in een pan met olijfolie. Hak grof. Meng de spinazie, de ricotta, de peterselie, de munt, de parmezaan en breng op smaak met pezo. Meng er de pasta onder.
  4. Doe de tomatensaus en het water in een ovenschotel, kruid met pezo en meng door elkaar. Doe de pasta boven op de tomatensaus en werk af met de gemalen kaas. Dek af met aluminiumfolie. Zet de schotel 12 minuten in de oven. Verwijder nu het aluminiumfolie en zet nogmaals 10 minuten in de oven.