Ingrediënten
- 250 g penne
- 250 g gemengd gehakt varkens-runds
- 1 aubergine
- venkelzaad
- 400 g mutti polpa met look (tomatenpulp)
- 2 el balsamicoazijn
- pezo
- olijfolie
- 1 teentje look geperst
- 1 sjalotje fijn gesnipperd
- 1 mespunt gerookt paprika poeder
- geraspte parmezaan naar smaak
- verse basilicum afwerking
Porties: personen
Instructies
- Doe 1 koffielepel venkelzaad, het gerookt paprikapoeder en een beetje pezo in een elektrische koffiemolen of in een vijzel en maal fijn.
- Meng de kruiden onder het gehakt, kneed goed en rol kleine balletjes. .
- Breng water aan de kook en leg de balletjes erin tot ze boven komen drijven. Schep ze eruit met een schepspaan. Bak ze nu in een pan met boter mooi bruin en haal uit de pan.
- Snij de aubergine in blokjes.
- Bak in dezelfde pan met goed wat olijfolie de aubergine blokje aan. Als ze bijna gaar zijn, voeg je het sjalotje en de look toe, laat eventjes mee aanstoven.
- Voeg nu de tomatenpulp toe. En kruid met pezo en een eetlepel venkelzaad dat je weer hebt fijngemalen in de vijzel. Laat het geheel op een zacht vuurtje sudderen.
- Kook de pasta in gezouten water zoals aangegeven staat op de verpakking.
- Als laatste warm je de balletjes terug op in de saus en voeg je wat kookvocht van de pasta toe.
- Meng de pasta onder de saus en verdeel over de twee borden. Werk af met de parmezaan en basilicum.
Notities
Je kan ook Italiaanse venkelworst (een delicatesse) kopen, die is al met venkelzaad op smaak gebracht. Ontdoe hem van het vel en snij in kleine stukjes, bak deze in een pan en werk de rest hetzelfde af. Deze moet je niet koken!
Gebruik genoeg olie om de aubergine te bakken, deze groente absorbeert veel olie!