Ingrediënten
- 400 g prinsessenboontjes
- 2 gele paprika's in reepjes
- 600 g kippengehakt
- 2 cm verse gember
- 4 sjalotjes
- 2 teentjes look
- 1 1/2 rood chilipepertje fijn gesnipperd
- 2 el curry poeder of minder naar smaak
- 400 ml kokosmelk
- 200 ml kippenbouillon
- 2 stengels citroengras
- 4 lente-uitjes in ringetjes
Porties: personen
Instructies
- Maak de boontjes zuiver en blancheer ze kort in licht gezouten water met bicarbonaat. Spoel ze direct onder koud stromend water.
- Meng het gehakt met twee fijn gesnipperde sjalotjes en de geraspte gember, rol er kleine balletjes van en bak ze mooi bruin in een pan met olijfolie. Haal ze uit de pan.
- Doe in dezelfde pan nog wat extra olie en stoof er de twee overige sjalotjes in aan met de geperste look, de chilipeper en de curry. Doe dit nu in een hogere kookpot.
- Voeg er de groentenbouillon, de kokosmelk en het citroengras aan toe.
- Doe er nu ook de balletjes en de paprika bij, laat 10 minuten zachtjes koken tot de balletjes gaar zijn.
- Voeg op het laatste de boontjes toe, zo blijven ze mooi groen en moeten ze enkel wat opwarmen.
- Proef de saus en kruid eventueel bij met pezo.
- Je kan naar smaak ook de saus wat indikken. Bij rijst zou ik de saus wel wat binden, maar bij couscous niet, couscous neemt zelf gemakkelijk veel vocht op.
- Werk de gerechtjes af met lente-uitjes.
Notities
Hou je niet van pikant, gebruik dan minder chilipeper en curry en kruid gewoon extra met pezo.
Lekker met rijst, pasta of couscous...