Ingrediënten
- 4 grote pita broodjes
- 400 g kippenhaasje fijn gesneden
- 1 potje yoghurt 125 g
- olijfolie
- 2 el cajun kruiden
- 1 potje Griekse yoghurt 170 g fage total
- 1 hand verse muntblaadjes fijn gehakt
- pezo
- 1/4 ijsbergsla in reepjes
- 1 kleine rode ui in halve ringen
- 2 tomaten in schijfjes
Porties: broodjes
Instructies
- Marineer de kip: Doe goed wat olijfolie in een kom met twee eetlepels cajun kruiden, de yoghurt en de kippenreepjes. Laat het mengsel marineren tot gebruik, minstens een half uurtje.
- Maak het muntsausje: Doe de fijngehakte munt onder de Griekse yoghurt en kruid af met pezo uit de molen.
- Maak de pitabroodjes warm zoals vermeld staat op de verpakking.
- Bak de kip in een hete pan. Er komt veel vocht vrij, giet dat regelmatig weg. Dit komt door de yoghurt en de olie, maar je zal versteld staan hoe mals je kip zal zijn. De kip moet gaar zijn, maar niet echt gekleurd.
- Vul het pita broodje: Snij het warme broodje aan de bovenkant open en smeer er wat muntsaus tussen, daarop wat kip, dan de groentjes en werk af met nog een beetje saus en enkele muntblaadjes. Serveer op een mooi bordje.
- Je kan ook alles op tafel zetten en iedereen belegt zijn broodje naar wens.
Notities
Simpel maar zeer lekker: munt, kip, tomaten en Griekse yoghurt is een hemelse combinatie.
Je kan voor de marinade ook Griekse yoghurt gebruiken maar dan best van een goedkoper merk. Die zijn meestal wat vloeibaarder. Bijvoorbeeld Lidl heeft een goede Griekse yoghurt om te marineren.