Pita met aubergine kaviaar, kip en kruidig yoghurtsausje
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Pita met aubergine kaviaar, kip en kruidig yoghurtsausje
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
Yoghurtsausje
  • 1 potje Griekse yoghurt
  • 1 handje verse koriander fijn gehakt
  • 1 handje verse bieslook fijn gesneden
  • pezo
Garnituur
  • 2 pita broodjes
  • gegrilde kip of kipkebab
  • 1 wortel fijn geraspt
  • 1 little gem sla in reepjes gesneden
  • 1/4 komkommer in schijfjes gesneden
  • 1 tomaat in schijfjes gesneden
  • 1/2 ui in halve ringen gesneden
  • 25 g feta verkruimeld
Aubergine kaviaar
  • 1 aubergine in de lengte gehalveerd
  • 1 teentje look in schijfjes gesneden
  • olijfolie
  • pezo
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Snij de binnenkant van de twee halve aubergines in ruitpatroon, steek hier en daar een schijfje look tussen en kruid met pezo.
  3. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Zet 30 minuten in de oven en laat afkoelen. Verwijder de schijfjes look.
  4. Haal het vruchtvlees eruit met een lepel, mix glad met de staafmixer.
  5. Maak het sausje: meng de yoghurt met de bieslook en de koriander. Breng op smaak met pezo.
  6. Bak de stukjes kip op in wat boter.
  7. Verwarm de pita broodjes in een broodrooster.
  8. Snij de broodjes half open, besmeer 1 kant met de aubergine kaviaar, verdeel daarover de kip en de groentjes en werk de broodjes af met het yoghurtsausje.
Notities

Je kan voor de kip:
- restjes kip gebruiken
- zelf kippenboutjes bakken
- kant en klare kipkebab kopen.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne