Pittig varkensvlees met bloemkoolrijst
Recept Afdrukken
Porties
3 personen
Porties
3 personen
Pittig varkensvlees met bloemkoolrijst
Recept Afdrukken
Porties
3 personen
Porties
3 personen
Ingrediënten
  • 400 g bloemkool roosjes fijn gemaakt in de blender tot rijst
  • olijfolie
  • 2 grote sjalotten fijn gesneden
  • 1/2 chilipeper fijn gesneden
  • 1 1/2 el rode currypasta bv van fairtrade
  • 1 varkenshaasje ongeveer 400gram
  • 400 ml kokosmelk
  • 150 g sojascheuten
  • 150 g jonge diepvries erwtjes
  • koriander
  • pezo
  • bicarbonaat
Porties: personen
Instructies
  1. Stoof de sjalotjes aan in olijfolie. Voeg het pepertje en de rode currypasta toe, laat even mee aanstoven.
  2. Snij het varkenshaasje in reepjes en bak mee aan bij de sjalotjes.
  3. Blus met de kokosmelk. Laat op een zacht vuurtje 7 minuten pruttelen.
  4. Kook ondertussen de erwtjes beetgaar in water met bicarbonaat. Giet af en spoel onder koud stromend water.
  5. Voeg de erwtjes en de sojascheuten toe aan het kokosmengsel. Warm nogmaals goed door en kruid eventueel bij met pezo.
  6. Doe de bloemkoolrijst in een microgolf kom en stoom de bloemkoolrijst beetgaar in 8 minuten op 750 watt.
  7. Verdeel de bloemkoolrijst en het pittig varkensvlees over de borden en werk af met koriander.
Notities

Kan ook met gewone rijst.

Bloemkoolrijst is in bijna elke supermarkt te vinden.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne