Pompoenlasagne
Recept Afdrukken
Porties
6 personen
Porties
6 personen
Pompoenlasagne
Recept Afdrukken
Porties
6 personen
Porties
6 personen
Ingrediënten
Pompoenvulling
  • 2 pakjes verse lasagnebladen van elk 250 g
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 2 teentjes look geperst
  • 2 wortels in kleine blokjes
  • 3 takken selder geschild en in kleine blokjes
  • 1/2 aubergine in kleine blokjes
  • 1 butternutpompoen in kleine blokjes
  • 500 g gehakt bijvoorbeeld varkens-kalfs gehakt
  • 200 ml rode wijn
  • 500 ml passata
  • 200 ml water
  • 1 kippenbouillon blokje
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 geut balsamicoazijn
  • olijfolie
  • pezo
  • 200 g geraspte mozzarella
Bechamelsaus
  • 60 g boter
  • 60 g bloem
  • 750 ml melk
  • 125 g mascarpone
  • 2 eigelen
  • pezono
  • cayennepeper
Porties: personen
Instructies
Pompoen saus
  1. Doe wat olijfolie in een grote kookpot en stoof er de ui en look in glazig.
  2. Doe er de wortel, de aubergine, de selder en de pompoen erbij en roer goed om. Laat de groentjes mee aanstoven.
  3. Bak in een pan zonder vetstof het gehakt rul en voeg bij de groentjes.
  4. Blus met de rode wijn en laat eventjes inkoken.
  5. Nu mag de passata en het water erbij.
  6. Voeg nu de kruiden toe: het bouillonblokje, de laurier, de balsamicoazijn en pezo.
  7. Laat de groentjes op een zacht vuurtje beetgaar worden.
Bechamelsaus
  1. Laat de boter smelten en voeg er de bloem aan toe. Roer met een garde en laat even drogen.
  2. Giet nu al roerend de melk erbij, beetje bij beetje. Laat even goed doorkoken en haal van het vuur.
  3. Meng er nu de mascarpone en de eigelen onder. Kruid af met pezono en cayennepeper.
Lasagne
  1. Neem een ovenschaal en bouw je lasagne. Begin met de bechamelsaus, daarop lasagnevellen, dan pompoensaus. Wissel zo af tot de ingrediënten op zijn en eindig met de bechamelsaus.
  2. Op het laatste moment werk je het geheel af met geraspte mozzarella. 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
Notities

De selder schil je het makkelijkst met een dunschiller.

Nu hebben we de lasagne op een andere manier bereid. Kinderen zijn hier gek op, omdat hij wat zoeter is door de pompoen.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne