Pompoensoep met kokosroom
Porties
6personen
Porties
6personen
Ingrediƫnten
  • 2 uienin stukjes
  • 1teentje lookgeperst
  • 1 preiin halve ringen
  • 1,2kg butternut pompoengeschild, ontpit en in blokjes
  • 30g gemberfijn gehakt
  • 1 chili pepertjefijn gesneden
  • 2stengels citroengrasingesneden en gekneusd
  • 1l water
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 250ml kokosmelk
  • verse korianderom af te werken
  • 1noot boter
Instructies
  1. Laat de boter smelten in een grote kookpot. Stoof hier de ui in glazig.
  2. Doe er nu de prei, look, gember, chili peper, citroengras en de pompoen blokjes bij. Laat het geheel enkele minuutjes stoven.
  3. Overgiet met het water en breng aan de kook. Doe er de bouillonblokjes bij en laat 20 minuutjes zachtjes koken of tot de groentjes gaar zijn.
  4. Mix de soep met de staafmixer. Doe er de kokosmelk bij en mix opnieuw.
  5. Kruid de soep eventueel nog wat bij met pezo. Wanneer je de soep te dik vindt kan je wat water toevoegen.
  6. Verdeel de soep in bordjes en werk af met wat fijngesneden koriander.
Notities

Deze soep is lichtjes pikant met zuiderse toets, ook is ze zeer vullend dus neem geen te grote borden!

Ik geef dit soepje ook wel eens als amuse.