Ingrediënten
- 2 sjalotjes grof gesneden
- 1 aardappel in blokjes (bintje)
- 1/2 prei in halve ringetjes
- olijfolie
- 4 geutjes alpro room
- pezo
- 1 l water
- 1 kippenbouillonblokje
- 1 sneuf bicarbonaat
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de olie in een kookpot en stoof de sjalot erin glazig.
- Voeg de aardappel en prei toe, stoof aan.
- Bevochtig met water en bouillonblokje. Laat dit 20 minuten zachtjes koken.
- Was de postelein (steeltjes mogen eraan blijven) en snij grof. Voeg nu aan de soep toe met een snuifje bicarbonaat en kook nog 2 minuutjes mee (zonder deksel)
- Mix de soep en doe in borden, werk al met een geutje alpro.
Notities
Dit soepje kan je ook als amuse serveren in kleine kopjes.
Laat de postelein zeker niet te lang koken, dan verdwijnt de mooie groene kleur.