Ingrediënten
- 1 dikke ui fijn gesnipperd
- 4 dikke preiwitten fijn gesneden
- 2 teentjes look geperst
- 1 koffielepel marjolein
- 100 ml droge witte wijn
- 750 ml water
- 1 kippenbouillonblokje
- 1 koffielepel suiker
- pezo
- olijfolie
- 8 dunne sneetjes stokbrood
- 100 g roquefort
- 1 handje peterselie fijn gehakt, afwerking
Porties: personen
Instructies
- Stoof de ui met de look glazig in wat olijfolie.
- Voeg de preiwitten toe en kruid met de marjolein en de suiker, laat 10 minuten zachtjes garen.
- Blus met de witte wijn en laat 2 minuten verder garen.
- Doe er nu het water en het bouillonblokje bij, laat verder garen tot de prei zacht is.
- Verwarm de oven voor op grillstand.
- Besmeer de broodjes met de roquefort en leg ze op de ovenrooster. Grill ze 2 minuten in de oven, blijf erbij want dit gaat razendsnel!
- Kruid de soep af met pezo en schep ze uit in diepe borden, werk af met de roqueforttoastjes en wat peterselie.
Notities
De roquefort gaat zeer goed samen met de prei, zeer lekkere combinatie.