Provençaals stoofvlees
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Provençaals stoofvlees
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 1 kg rundstoofvlees
  • 2 uien fijn gesnipperd
  • 2 teentjes look geperst
  • 125 g spekblokjes
  • 1 prei in halve ringen gesneden
  • 2 takken selder in blokjes gesneden
  • 2 wortels in blokjes gesneden
  • 1 courgette in blokjes gesneden
  • 4 takjes tijm
  • 6 takjes peterselie enkel de steeltjes
  • 2 bladen laurier
  • 400 g tomatenblokjes
  • 400 ml water
  • 1 rundsbouillonblokje
  • 250 ml rode wijn
  • 100 g zwarte olijven
  • pezo
  • boter
  • bruine roux
Porties: personen
Instructies
  1. Kruid het vlees met pezo en bak bruin in een pan met boter. Haal uit de pan, doe het vlees in een grote kookpot.
  2. Bak in de pan van het vlees de spekblokjes aan, voeg de ui en de look toe, blus met de rode wijn. Schep alles bij het vlees giet er de tomaten blokjes en het water bij.
  3. Kruid met het bouillonblokje, het laurier, de tijm en de peterselie stengels. Voeg de selder, de wortel en de prei toe, laat het vlees garen op een zacht vuurtje, 1 à 2 uur.
  4. Doe wanneer het vlees gaar is de courgette en de olijven erbij, laat nogmaals 20 minuten pruttelen. Bind de saus eventueel met bruine roux. Proef en kruid indien nodig nog bij met pezo.
Notities

Lekker met puree, kroketjes of frietjes.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne