Puree met bloemkool en chipolata
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Puree met bloemkool en chipolata
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 2 chipolata's
  • 6 middelgrote aardappelen bintjes
  • zure room
  • boter
  • pezono
  • 1 handje bieslook
  • 1 kleine bloemkool
Porties: personen
Instructies
  1. Maak de bloemkool zuiver en verdeel in roosjes en stoom ze beetgaar.
  2. Schil de aardappelen, kook gaar en maak er puree van. Doe er wat zure room, pezono en wat boter onder en stamp fijn. Roer er de fijn gesnipperde bieslook onder.
  3. Bak de chipolata's in een pan met boter. Bak in een andere pan de bloemkool roosjes op met wat pezo.
  4. Dresseer de borden: Doe wat puree in een diep bord, leg er wat bloemkool roosjes bij en bovenaan de chipolata. Werk af met nog wat fijngesnipperde bieslook.
Notities

Typisch Vlaams gerecht, simpel en oh zo lekker.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne