Puree van karnemelk met grijze garnalen en een gepocheerd eitje
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Puree van karnemelk met grijze garnalen en een gepocheerd eitje
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 500 g bintjes
  • 100 ml karnemelk
  • pezono
  • 2 eitjes
  • 1 geut azijn
  • 2 grote tomaten
  • 100 g grijze garnalen
  • 1 handje bieslook
  • himalayazout
Porties: personen
Instructies
  1. Schil de aardappelen en kook gaar.
  2. Giet af en prak ze met de karnemelk en kruid met pezono.
  3. Ontpit de tomaten en snij in blokjes.
  4. Snipper de bieslook fijn.
  5. Kook water. Zodra het kookt, zet je het minder en voeg je een goede geut azijn toe.
  6. Breek de eitjes in kleine kopjes.
  7. Laat het water kolken. Wanneer het zachtjes draait, gooi je in 1 beweging beide eitjes erin. Laat ze 3 minuten in het water liggen.
  8. Haal uit met de schepspaan.
  9. Leg puree op het bord, een eitje er bovenop, daarop wat garnalen, rond de puree de tomatenblokjes en strooi er wat bieslook over.
  10. Doe op het eitje een draai van de zoutmolen!
Notities

Echt heel lekker en zo simpel kan het zijn😋

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne