Puree van zoete aardappel en feta
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Puree van zoete aardappel en feta
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 2 sjalotjes fijn gesneden
  • 1 teentje look geperst
  • 1/2 chilipeper fijn gesneden
  • 350 g zoete aardappel in blokjes gesneden
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 10 half zongedroogde tomaatjes in stukjes gesneden
  • 50 g rucola
  • 2 lente-uitjes in ringetjes gesneden
  • 125 g feta verkruimeld
  • 2 el walnoten geroosterd in een droge pan, grof gehakt
Porties: personen
Instructies
  1. Stoof de sjalotjes, de look en de chilipeper aan in wat olijfolie.
  2. Voeg de zoete aardappelblokjes toe.
  3. Kruid met paprikapoeder en zout.
  4. Voeg een geut water toe en laat alles gaar worden. Pureer de zoete aardappelen met een pureestamper, breng op smaak met pezo en een geut olijfolie.
  5. Hak de rucola grof.
  6. Verdeel de puree over twee borden, daarop de feta en de rucola. Werk af met de lente-uitjes en de walnoten.
Notities

Naar een recept van Sandra Bekkari.

Door de recepten van Sandra ben ik zoete aardappelen leren waarderen. Ik was er eerst niet echt fan van.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne