Quornballetjes met zuiderse ratatouille
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Quornballetjes met zuiderse ratatouille
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
Quornballetjes
  • 175 g quorn
  • 1/2 ui fijn gesnipperd
  • 1 teentje look geperst
  • 1 koffielepel verse oregano fijn gehakt
  • 1 kofiielepel verse basilicum fijn gehakt
  • 3 takjes verse peterselie fijn gehakt
  • 1 eiwit
  • 2 el passata met basilicum
  • 1 1/2 el amandelpoeder
  • cayennepeper
  • pezo
  • paneermeel
  • arachide olie
Ratatouille
  • 2 sjalotjes fijn gesnipperd
  • 2 teentjes look geperst
  • 3 halve paprika's rood, geel, groen in stukjes
  • 6 grote champignons zuiver gemaakt en in partjes
  • 1 courgette in blokjes
  • 5 el passata met basilicum
  • 3 pruimtomaten ontveld, ontpit en in blokjes
  • 3 takjes oregano
  • 1 blad laurier
  • pezo
  • 2 takjes tijm
  • olijfolie
  • 1 handje vers geraspte parmezaan afwerking
  • enkele blaadjes verse basilicum afwerking
Porties: personen
Instructies
Quornballetjes
  1. Doe de quorn in een kom, samen met de ui, de look, de oregano, het amandelmeel, de basilicum, de peterselie, het eiwit en de passata. Roer goed om en kruid met cayennepeper en pezo.
  2. Rol er nu balletjes van. Let op: ze vallen snel uit elkaar. Je moet ze goed vastknijpen zodat ze blijven zitten. Rol ze nu voorzichtig 1 voor 1 door het paneermeel en leg ze op een bord. Dek ze af met plasticfolie en zet in de koelkast.
  3. Bak de balletjes in een hete pan met goed wat arachideolie mooi bruin. Draai ze regelmatig om ( voorzichtig zodat ze niet breken).
Ratatouille
  1. Neem een diepe pan met wat olijfolie en stoof hierin de ui en de look glazig.
  2. Voeg de champignons toe en bak eventjes mee aan.
  3. Doe nu de paprika's en de courgetteblokjes erbij en stoof mee aan.
  4. Bevochtig met de passata. Doe er ook de tomatenblokjes bij.
  5. Kruid met de oregano, de tijm, het laurierblad en pezo.
  6. Laat de groentjes beetgaar stoven. Proef en kruid indien nodig nog wat bij.
  7. Doe de groentjes in diepe borden met de quornballetjes en werk af met vers geraspte parmezaan en een blaadje basilicum.
Notities

Smaakvol vegetarisch gerecht, het viel hier zeer goed in de smaak!

Lekkere zuiderse smaken, ook de balletjes hebben veel smaak door de verse tuinkruiden.

Zeker het proberen waard.

Je kan zowel de balletjes als de ratatouille op voorhand maken, zodat je op het moment enkel nog de de balletjes moet bakken en de saus moet opwarmen!

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne