Quornballetjes met zuiderse ratatouille
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
Quornballetjes
  • 175g quorn
  • 1/2 uifijn gesnipperd
  • 1teentje lookgeperst
  • 1koffielepel verse oreganofijn gehakt
  • 1kofiielepel verse basilicumfijn gehakt
  • 3takjes verse peterseliefijn gehakt
  • 1 eiwit
  • 2el passata met basilicum
  • 1 1/2el amandelpoeder
  • cayennepeper
  • pezo
  • paneermeel
  • arachide olie
Ratatouille
  • 2 sjalotjesfijn gesnipperd
  • 2teentjes lookgeperst
  • 3halve paprika’s rood, geel, groenin stukjes
  • 6grote champignonszuiver gemaakt en in partjes
  • 1 courgettein blokjes
  • 5el passata met basilicum
  • 3 pruimtomatenontveld, ontpit en in blokjes
  • 3takjes oregano
  • 1blad laurier
  • pezo
  • 2takjes tijm
  • olijfolie
  • 1handje vers geraspte parmezaanafwerking
  • enkeleblaadjes verse basilicumafwerking
Instructies
Quornballetjes
  1. Doe de quorn in een kom, samen met de ui, de look, de oregano, het amandelmeel, de basilicum, de peterselie, het eiwit en de passata. Roer goed om en kruid met cayennepeper en pezo.
  2. Rol er nu balletjes van. Let op: ze vallen snel uit elkaar. Je moet ze goed vastknijpen zodat ze blijven zitten. Rol ze nu voorzichtig 1 voor 1 door het paneermeel en leg ze op een bord. Dek ze af met plasticfolie en zet in de koelkast.
  3. Bak de balletjes in een hete pan met goed wat arachideolie mooi bruin. Draai ze regelmatig om ( voorzichtig zodat ze niet breken).
Ratatouille
  1. Neem een diepe pan met wat olijfolie en stoof hierin de ui en de look glazig.
  2. Voeg de champignons toe en bak eventjes mee aan.
  3. Doe nu de paprika’s en de courgetteblokjes erbij en stoof mee aan.
  4. Bevochtig met de passata. Doe er ook de tomatenblokjes bij.
  5. Kruid met de oregano, de tijm, het laurierblad en pezo.
  6. Laat de groentjes beetgaar stoven. Proef en kruid indien nodig nog wat bij.
  7. Doe de groentjes in diepe borden met de quornballetjes en werk af met vers geraspte parmezaan en een blaadje basilicum.
Notities

Smaakvol vegetarisch gerecht, het viel hier zeer goed in de smaak!

Lekkere zuiderse smaken, ook de balletjes hebben veel smaak door de verse tuinkruiden.

Zeker het proberen waard.

Je kan zowel de balletjes als de ratatouille op voorhand maken, zodat je op het moment enkel nog de de balletjes moet bakken en de saus moet opwarmen!