Ravioli met groene asperges en gerookte zalm
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 250gram raviolihier is ravioli met champignons gebruikt
  • 10 groene asperges
  • 100g gerookte zalmin sliertjes
  • 1 sjalotjefijn gesneden
  • 1geut witte wijn
  • 125ml room
  • 1/4stukje kippenbouillonblokje
  • 1takje peterseliefijn gehakt
  • parmezaangeschaafd
  • pezo
Instructies
  1. Snij het harde stukje van de asperges en kook ze in gezouten water, zonder deksel 4 minuten naargelang de dikte. Spoel ze onmiddellijk onder koud water, voor hun mooie frisse groene kleur te behouden. Snij ze in hapklare stukjes van ongeveer 1,5 cm.
  2. Stoof het sjalotje aan in wat olijfolie, blus met de wijn laat even verdampen en giet er de room bij. Laat wat inkoken, kruid met het bouillonblokje en pezo.
  3. Zet ondertussen water op voor de ravioli, kook zoals op de verpakking staat. Haal voorzichtig uit met een schepspaan.
  4. Leg de asperge stukjes, behalve te kopjes in de saus om weer wat op te warmen.
  5. Werk de borden af: leg eerst de ravioli in de borden met daarop de saus, wat zalm en de kopjes van de asperges, nog wat kaas en peterselie.
Notities

Heel lekker, kan natuurlijk ook met gewone pasta of ravioli naar smaak.

Zorg ervoor dat de asperges zeker nog knapperig zijn, platte asperges kan je niet goed snijden, dus niet aangenaam in een pastaschotel.