Ravioli met parmezaanroomsausje met een toets van kervel
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 250g raviolibijvoorbeeld ravioli gevuld met hert
  • 250ml culinaire room
  • parmezaanse kaasvers geraspt naar smaak
  • pezono
  • 1/2bussel kervelfijn gehakt
  • 250ml alpro room
  • pezo
  • olijfolie
Instructies
  1. Maak de kaassaus: Doe de culinaire room in een steelpannetje en breng zachtjes aan de kook. Zet van het vuur en roer er de kaas door naar smaak, kruid af met pezono en een heel klein beetje van een kippenbouillonblokje.
  2. Maak de kervelsaus: Verwarm de alpro room en doe er de gehakte kervel bij. Het mag niet koken. Laat 2 minuutjes garen en mix de saus met een staafmixer. Duw door een zeer fijne zeef en vang het vocht op. Doe de saus weer in een steelpannetje en breng op smaak met pezo.
  3. Breng een ruime pot water aan de kook met zout en wat olijfolie. Kook hier de ravioli in gaar, kijk op de verpakking. Giet af.
  4. Warm de saus nog wat op. De kervelsaus klop je met de garde goed schuimig.
  5. Doe wat kaassaus in een diep kommetje, daarop 3 stuks ravioli en werk af met wat kervelsaus en nog wat geraspte parmezaan.
Notities

Je kan dit ook met andere ravioli maken, bos-champignon-vulling enz…

Ik heb me gebaseerd op een gerechtje dat we met oudjaar 2019 bij Vlaamse vrienden in Entrecasteaux hebben gegeten. Ik vond het zeer lekker en heb er nu een eigen versie van gemaakt. Mijn ouders vonden het ook heel lekker. Met dank aan Philippe.