Ingrediënten
- 1/2 rode ui
- 4 roosjes gekookte bloemkool
- 4 roosjes gekookte broccoli
- 1 handvol gekookte boontjes
- 1/2 rode punt paprika
- 8 kerstomaatjes
- 1 handjes gekookte princesboontjes
- 5 cm komkommer
- 2 handjes rucola
- 100 g feta
- 2 eetlepel yoghurt
- 1 eetlepel mayonaise
- pezo
- beetje citroensap
- tandoorikruiden
- 2 lente-uitjes
- 2 topjes basilicum
Porties: personen
Instructies
- Was de sla en leg op de borden.
- Leg de bloemkool, de broccoli en de boontjes op de sla.
- Was de tomaatjes en verdeel over de borden.
- Was de komkommer en snij in fijne reepjes, verdeel ook over de salade.
- Was en snij de paprika in reepjes en verdeel over de borden.
- Snij de ui in fijne ringen en voeg toe.
- Verkruimel de kaas erover.
- Maak nu de dressing: meng de yoghurt met de mayonaise en kruid met pezo en de tandoorikruiden, werk af met een beetje citroensap.
- Snij de lente-uitjes in ringetjes.
- Werk de salade af met de dressing, de lente-uitjes en wat basilicum.
Notities
Wie heeft er nooit eens allerlei restjes in de koelkast staan?
Wel daar is deze salade uit gemaakt: uit alles wat er nog in onze koelkast stond en de salade was zeer geslaagd.
Gebruik gewoon wat je in huis hebt.
Lekker met een stukje stokbrood.