Ingrediënten
- 150 g risottorijst
- 1 ui fijn gesnipperd
- 1 teentje look geperst
- 500 ml water
- 1/2 kippenbouillonblokje
- 30 g parmezaan
- 1 nootje boter
- 1 broccoli in roosjes en beetgaar gestoomd
- 250 g kastanje champignons in schijfjes
- dille afwerking
- 2 handjes spinazie
- 300 g zalm in blokjes gesneden
Porties: personen
Instructies
- Stoof de ui en de look aan in olijfolie. Voeg de risotto toe en bak glazig.
- Los 1/2 bouillonblokje op in 500 ml water.
- Voeg telkens wat bouillon toe aan de risotto, laat verdampen en voeg dan weer wat bouillon toe, dit tot de risotto gaar is.
- Bak ondertussen de champignons in wat olijfolie aan, kruid met pezo.
- Roer de champignons, de spinazie en de broccoli onder de risotto. Werk de risotto af met een nootje boter en de Parmezaanse kaas.
- Bak de blokjes zalm aan in wat boter en kruid met pezo. Ze mogen nog glazig zijn.
- Serveer de risotto met de blokjes zalm en werk af met wat dille.