Rode bietenburger
Porties
6stuks
Porties
6stuks
Ingrediënten
Burger
  • 500g voorgekookte rode biet
  • 100g linzenbokaaltje
  • 1 uifijn gesnipperd
  • 1teentje lookgeperst
  • 2el krulpeterseliefijngehakt
  • 150/200g havermoutvlokkenfijngemalen
  • pezo
  • cayennepeper
  • bloemom de burgers mee te paneren, moet niet mag!
Sausje
  • 2el mayonaise
  • 2el tomatenketchup
  • 2koffielepels hot bbq saus
  • 1geutje worcestershiresaus
Afwerking
  • 6 hamburgerbroodjes
  • 1 rode uiin halve ringen gesneden
  • 1/2 ijsbergslain reepjes gesneden
  • 6 mini tomaatjesin plakjes gesneden
  • 6plakjes cheddar
  • 2 avocado’sin schijfjes gesneden
Instructies
Burgers
  1. Snij de bietjes in blokjes en doe ze in een hoge maatbeker. Voeg de linzen, de ui, de look en de peterselie toe en mix tot een gladde massa. Roer er nu de fijngemalen havermout onder met een pannenlikker tot je een vastere substantie verkrijgt. Let op, het wordt niet heel vast, het moet nog opstijven in de koelkast. Kruid af met cayennepeper en pezo.
  2. Vorm 6 hamburger en leg iedere hamburger apart op een velletje plasticfolie op een bord, die voorkomt dat hij er straks aanplakt.
Sausje
  1. Meng voor het sausje de mayonaise, de ketchup, de BBQ-saus en de worcestershiresaus onder elkaar.
Afwerking
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de broodjes doormidden en leg ze op een ovenplaat.
  3. Haal de burger door de bloem en bak ze in een pan met olie. Draai ze enkele keren. Leg er de laatste keer de kaas op zodat hij lichtjes kan smelten, draai de burgers nu niet meer en draai het vuur uit.
  4. Zet de broodjes ondertussen in de oven, die moeten er maar kort in om even op te warmen.
  5. Stel de burger samen: doe wat saus op het broodje, dan wat sla en avocado, leg daarop de burger met weer een beetje saus en werk af met de tomaatjes en de ui en sluit het broodje.
Notities

Zelfs de niet-liefhebbers van rode biet zullen deze burger lusten, hij is echt zeer lekker. Gewoon proberen!

Ik hier de test gedaan en niks gezegd, ze wisten niet wat het was en iedereen vond het lekker. Dus missie geslaagd!

Lekker als lunch, kan ook als hoofdgerecht met extra slaatje en frietjes.