Ingrediënten
- 3 rode uien grof gesneden
- 2 teentjes look
- 5 grote rode paprika's grof gesneden
- 1 prei in halve ringen gesneden
- 1 rood pepertje, zonder zaadlijst in stukjes
- 2 takken selder in boogjes
- 2 eitjes hard gekookt
- 1 hand verse basilicum in reepjes gesneden
- 100 ml room of alpro plus een beetje extra, afwerking
- olijfolie
- 2 kippenbouillonblokjes
- pezo
Porties: personen
Instructies
- Stoof de ui met de look glazig in wat olijfolie.
- Voeg de rest van de groenten toe en laat even mee stoven.
- Giet er 1 l water bij, samen met de kippenbouillonblokjes en laat 20 minuten zachtjes koken.
- Mix en zeef de soep. Breng op smaak met de room en pezo.
- Maak de eitjes fijn.
- Schep de soep in borden en werk af met de mimosa van ei, de basilicum en enkele druppels room.