Romige maïssoep
Porties
2
personen
Porties
2
personen
Ingrediënten
1
ui
fijn gesneden
1
teentje
look
fijn gesnipperd
1
geut
olijfolie
300
g
mais
uit blik
300
ml
water
1/2
kippenbouillonblokje
50
ml
room
3
sneetjes
zachte chorizo
fijn gesneden
Instructies
Stoof de ui en de look aan in de olie.
Hou een el maïs apart voor de afwerking.
De rest van de maïs mag bij de ui en stoof mee aan.
Voeg het water en het bouillonblokje toe en laat 20 minuutjes pruttelen.
Voeg de room toe en mix de soep glad. Is ze te dik, voeg dan een beetje water toe.
Zeef de soep, zodat je een mooi gladde soep verkrijgt. Kruid de soep bij met pezo indien nodig.
Bak de chorizo in een droge pan aan.
Schep de soep in borden en werk af met wat maïs, de chorizo en een streepje olijfolie.
Notities
Zoet en pikant gaan hier goed samen.