Romige maïssoep
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediënten
  • 1 uifijn gesneden
  • 1teentje lookfijn gesnipperd
  • 1geut olijfolie
  • 300g maisuit blik
  • 300ml water
  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • 50ml room
  • 3sneetjes zachte chorizofijn gesneden
Instructies
  1. Stoof de ui en de look aan in de olie.
  2. Hou een el maïs apart voor de afwerking.
  3. De rest van de maïs mag bij de ui en stoof mee aan.
  4. Voeg het water en het bouillonblokje toe en laat 20 minuutjes pruttelen.
  5. Voeg de room toe en mix de soep glad. Is ze te dik, voeg dan een beetje water toe.
  6. Zeef de soep, zodat je een mooi gladde soep verkrijgt. Kruid de soep bij met pezo indien nodig.
  7. Bak de chorizo in een droge pan aan.
  8. Schep de soep in borden en werk af met wat maïs, de chorizo en een streepje olijfolie.
Notities

Zoet en pikant gaan hier goed samen.