Ingrediënten
- 3 tournedos telkens in 4 gesneden
- 1 rode ui
- 1/2 rode paprika
- 1/2 groene paprika
- 1/2 gele paprika
- 2 zoete aardappelen
- 2 el olijfolie
- lookpoeder
- 2 el polenta
- gemengde jonge sla
- gemengde kerstomaatjes gehalveerd
- 1 rode ui in fijne halve ringen
- olijfolie
- azijn
- pezo
Porties: personen
Instructies
- Haal het vlees een uur op voorhand uit de koelkast zodat het zeker op kamertemperatuur kan komen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de zoete aardappelen met de schil eraan in fijne frietjes en zet ze in water. Spoel ze goed en laat ze 30 minuten in koud water staan. Droog ze goed af. Doe ze in een kom en meng er de 2 el olijfolie en de 2 el polenta onder. Kruid met lookpoeder. Leg ze op een ovenplaat zonder bakpapier. En zet ze een 30 tot 40 minuten in de oven.
- Maak de brochette: snij de paprika's in vierkante stukjes en de rode ui in vier en maak de delen van de ui los. Rijg nu alles aan de spies zie foto.
- Kruid de brochette met pezo en bak ze kort in een pan met boter, het vlees moet nog rosé blijven.
- Meng de salade met de tomaatjes en de rode ui. En kruid met pezo. Werk af met olijfolie en een geutje azijn.
- Dresseer de borden met de frietjes, de salade en de brochette.
Notities
De zoete aardappelfrietjes krijg je in de oven natuurlijk nooit zo krokant als in de friteuse. Wanneer je graag krokante frietjes wil en dat het allemaal wat sneller gaat (waar helemaal niks mis mee is) koop dan diepvries zoete aardappelfrietjes en doe ze gewoon in de friteuse.