Salade met chateaubriand
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Salade met chateaubriand
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 280 g chateaubriand
  • 12 kerstomaatjes
  • 6 half zongedroogde tomaatjes
  • 1 hand zwarte olijven
  • 2 handjes rucola
  • 1 el honing
  • 6 el olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn
  • pezo uit de molen
  • 1 handje basilicumblaadjes
  • 3 lente-uitjes
Porties: personen
Instructies
  1. Kruid het vlees met pezo. Doe wat olijfolie in de grillpan en gril de chateaubriand kort in de pan. Draai hem in alufolie en leg hem in de koelkast.
  2. Maak de vinaigrette: Meng de olijfolie, balsamicoazijn, honing en pezo onder elkaar.
  3. Halveer de tomaatjes.
  4. Verdeel de sla over twee borden, de tomaatjes en de olijfjes over de sla.
  5. Wanneer het vlees is afgekoeld, snij je het in plakjes en verdeel het over de salade.
  6. Werk af met wat basilicum en fijn gesneden lente-uitjes. Serveer de saus apart erbij. Eventueel nog brood.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne