- 1/2 bol mozzarella
- 1/2 rode paprika
- 1/2 gele paprika
- 1 hand veldsla
- 1 teen look
- 1 geut olijfolie
- 1/4 aubergine
- 1/4 courgette
- 3 cocktailtomaatjes
- enkele blaadjes basilicum
- 1 koffielepel gedroogde tijm
- 1 koffielepel gedroogde provencaalce kruiden
- beetje parmezaan
- Verwarm de oven voor op 250 graden.
- Leg de twee halve paprika's in de oven en laat de schil zwart blakeren. Haal ze eruit en stop ze onmiddellijk in een plastiek zakje en sluit dit af voor enkele minuten. Nu kan je de schil makkelijk verwijderen en snij in reepjes.
- Laat temperatuur van de oven zakken tot 180 graden.
- Snij de aubergine in plakjes van 0.5 cm en strooi er aan de twee kanten wat grof zout op. Laat ze zo een half uurtje staan om te ontvochten. Dan spoel je ze onder koud water en dep ze droog.
- Snij ook de courgette in mooie plakjes.
- Ik had hier geen grillpan, dus heb ik wat olie warm gemaakt in een pan met daarin een teentje look. Let op: de look mag niet verbranden, zodra hij verkleurt, haal je hem uit de olie.
- Bak hier in de aubergine en de courgette.
- Snij de mozzarella in staafjes.
- Halveer de tomaatje en leg ze in een ovenschaaltje. Doe er wat zout uit de molen op, de gedroogde tijm, alsook de gedroogde Provençaalse kruiden, druppel er wat olijfolie over en zet 10 minuutjes in de oven op 180 graden.
- Dresseer het bord: begin met de sla, daarop leg je alle andere groenten, kaas en ham, werk af met wat basilicum en geraspte Parmezaanse kaas. Kijk foto!
Aan deze salade is wat werk, ik weet het. Maar het is zo de moeite om het te proberen.
Ziet hij er niet heerlijk uit! Je kan trouwens alles vooraf bereiden, zodat je op de moment enkel de borden moet afwerken en dan valt het toch wel weer mee, nietwaar?
Wij houden van deze natuurlijke Provençaalse smaken, hier hoef je echt geen sausje bij!