Maak eerst de saus:
Hak alles kruiden en doe ze in de nutribullet, voeg nu de rest van de ingrediënten toe en blend tot een gladde saus.
Kruid met pezo.
Kan ook met de staafmixer.
Zet in de koelkast om terug wat op te stijven.
Schil de komkommer en maak lange linten met de dunschiller.
Snij de harde kern uit de venkel en maak dunne plakje met de mandoline.
Maak de gepekelde rode ui.
Meng hiervoor alle ingrediënten en laat 2 uur marineren.
Haal nadien de ui uit de marinade.
De ui wordt zacht in de marinade.
Dresseer de borden met de groentjes en de ui.
Snij de krieltjes in schijfjes en bak ze krokant in arachideolie.
Strooi er een beetje fleur de sel over.
Leg de krieltjes op de salade.
Kook de eitjes 6 minuten en koel ze af onder koud stromend water.
Pel de eitjes en leg ze bij de groentjes.
De eidooier is nog vloeibaar.
Werk de salade af met enkele plukjes dille.
En serveer met de green goddess-dressing.