Ingrediënten
salade
- 100 g quinoa gekookt en afgekoeld zoals aangegeven staat op de verpakking
- 150 g spekblokjes
- 1 kipfilet in fijne reepjes gesneden
- 250 g groene asperges
- 250 g witte asperges
- 2 handjes babyspinazie
- 150 g jonge diepvries erwtjes
- 1 zoete punt paprika in ringen gesneden
- 1/3 komkommer in blokjes gesneden
- 1/2 rode ui of sjalot fijn gesnipperd
- kippenkruiden
- pezo
- boter
dressing
- 2 el Griekse yoghurt
- 2 el mayonaise
- 1 koffielepel mosterd
- worcestersaus
- 4 verse ansjovis op olie met look
- pezo
Porties: personen
Instructies
- Bak de spekblokjes krokant in een droge pan. Laat ze afkoelen op wat keukenpapier.
- Doe wat boter in dezelfde pan en bak hier de kippenreepjes in. Kruid ze met kippenkruiden en pezo. Haal ze uit de pan en laat afkoelen.
- Schil de witte asperges en snij het houterige stukje eraf. Stoom ze beetgaar en spoel ze direct onder koud stromend water.
- Schil de groene asperges en snij het houterige stukje eraf. Stoom ze beetgaar en spoel ze direct onder koud water.
- Breng gezouten water met wat bicarbonaat aan de kook en kook hierin de erwtjes beetgaar. Giet af en spoel direct onder koud stromend water.
- Maak de dressing: doe de yoghurt, de mayonaise, de mosterd en de ansjovis in een maatbeker en mix met de staafmixer tot een gladde saus. Kruid af met pezo en worcestersaus. De saus is wat zurig maar gaat goed samen met de salade.
- Dresseer de salade in een diepe kom: meng de quinoa met de spinazie, de erwtjes, de asperges, het spek, de kip, de paprika, de rode ui en de komkommer. Werk af met de dressing.
- Lekker met wat stokbrood.
Notities
Deze maaltijdsalade is lekker en fris door de licht zure dressing.