Ingrediënten
- 1 doosje tonijn natuur in blik
- 1 komkommer
- 1 avocado
- 250 g krieltjes
- 2 handjes zwarte olijven
- 1 limoen
- 3 el olijfolie
- pezo
- 1/2 bussel koriander fijn gehakt
- 1 kleine rode ui in halve ringen gesneden
Porties: personen
Instructies
- Kook de krieltjes beetgaar in de schil in gezouten water. Laat afkoelen en halveer ze.
- Maak de dressing door 1/2 limoen uit te persen. Meng het sap met 3 el olijfolie en de fijn gehakte koriander.
- Laat de tonijn uitlekken in een vergiet.
- Schil de komkommer. Maak met de dunschiller lange linten, tot op de zaadlijsten en gooi deze weg. Leg de komkommerlinten in een diepe schaal.
- Snij de avocado in twee, haal de pit eruit en verwijder de schil. Snij het vruchtvlees in partjes en leg bij de komkommer.
- Verdeel de rode ui en de tonijn over de de kom en werk af met de olijfjes.
- Voeg als laatste de dressing en een draai van de molen, zowel zwarte peper als zout toe. Voeg eventueel nog wat extra olijfolie toe naar smaak.
Notities
Lekkere frisse salade voor een zomerse dag, lekker met een stukje stokbrood.