Ingrediënten
- 5 bladen icebergsla
- 2 gele tomaatjes in partjes
- 1 pruim tomaat in blokjes
- 2 handjes fijne princesse boontjes vers voorgekookt of uit blik
- 1/2 rode ui in halve ringen
- 1 hand zwarte olijven
- 2 blokjes tonijn op eigen nat
- verse peterselie fijn gehakt
- 3 eitjes hard gekookt en afgekoeld
- 3 vastkokende aardappelen gekookt en afgekoeld
- pezo
- olijfolie
Porties: personen
Instructies
- Was de sla en rol de bladen op, snij met een mes in fijne reepjes en verdeel over de borden.
- Verdeel de boontjes en de tomaatjes over de sla.
- Snij de eitjes in partjes en leg ze op de salade. De aardappelen snij je in blokjes en verdeel je over de salade.
- Daarop verdeel je de uitgelekte tonijn.
- Werk af met de olijfjes, rode ui en peterselie.
- Kruid goed met pezo uit de molen en olijfolie. Lekker met een stukje stokbrood.
Notities
Deze zomerse salade smaakt altijd, zo simpel met enkel wat olijfolie en peper en zout, meer heeft een salade soms niet nodig!