Salade van spinazie, gemarineerde kip en munt
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Salade van spinazie, gemarineerde kip en munt
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
Marinade voor de kip
  • 400 g kippenhaasje in klokjes gesneden
  • 6 el arbequina olijfolie of gewone olijfolie
  • 1 el witte wijn azijn
  • 2 el agavesiroop
  • 1 teentje look geperst
  • 2 el mosterd op grootmoeders wijze met zaadjes
Groenten
  • 100 g jonge diepvrieserwtjes
  • 1 hand muntblaadjes grof gehakt
  • 200 g spinazieblaadjes ontdaan van grote steeltjes en goed gewassen
  • 250 g krieltjes beetgaar gekookt en afgekoeld
Extra
  • 4 plakjes prosciutto ham
  • 2 grote el zure room
  • italiaanse kruiden
  • Arachideolie
  • bicarbonaat
  • fleur de sel
  • paneermeel
Porties: personen
Instructies
  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade en leg er de kip in, meng goed en zet 5 uur afgedekt in de koelkast.
  2. Kook de erwtjes in gezouten water met bicarbonaat beetgaar, giet af en spoel ze direct onder koud stromend water.
  3. Bak de ham in een droge pan mooi krokant, laat uitlekken op keukenpapier en breek ze in enkele mooie stukken.
  4. Bak de kip gaar in een droge pan, blijf erbij want ze kan snel verbranden.
  5. Bak de krieltjes mooi bruin in arachideolie. en kruid ze met fleur de sel.
  6. Neem een grote kom en doe er de spinazie met de muntblaadjes in.
  7. Strooi er de erwtjes, kip en krieltjes over.
  8. Werk de salade af met de zure room, een klein beetje paneermeel en wat Italiaanse kruiden.
Notities

Deze maaltijdsalade is ook lekker met extra mozzarella stukjes, gekruid met Italiaanse kruiden.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne