Ingrediënten
- 1 stronk broccoli
- 250 g haloumi
- 1 kleine rode ui
- 2 peren
- 1/2 zak jonge spinazie
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eelepels witte wijn azijn
- pezo
Porties: personen
Instructies
- Snij de kaas in plakjes van 1 cm.
- De broccoli in roosjes.
- Snij de ui in fijne ringen.
- Stoom de broccoli beetgaar in een stoommandje in de microgolf of kook in gezouten water.
- Was de spinazie.
- Maak de dressing: schil 1 peer en snij in stukjes en doe in de blender, samen met de 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels witte wijnazijn en pezo. Mix goed glad.
- Snij de andere peer in maantjes, deze hoeft niet geschild.
- Zet al twee diepe borden klaar met een goede boden spinazie.
- Zet de grillpan op het vuur en grill de kaas zonder vetstof aan twee kanten met pezo. Voeg ook de rode ui toe en grill kort mee.
- Leg de broccoli op de spinazie, ook de kaas en de peer, werk af met de dressing naar smaak.
Notities
Dit is een vegetarisch gerechtje, je houdt van deze kaas of net helemaal niet.
Dus proberen maar!