25scampi’sOntdooid, gepeld en ontdaan van darmkanaal
1teentjelookgeperst
1/2busselplatte peterseliefijn gehakt
pezo
1/2citroen
2eetlepelspaneermeel
3hamburgerbroodjes
De pikante mayo
3eetlepelsmayo
2koffielepelssambal oelek
2eetlepelsgefrituurde uitjes
1koffielepelgraantjes mosterd
currypoeder
paprikapoeder
beetjetomatenketchup
Instructies
Snij de scampi’s zeer fijn, er mogen nog kleine stukjes scampi aanwezig zijn in de burger, maar hoe kleiner de stukjes hoe fijner van structuur.
Meng onder de scampi stukjes de look, peterselie, citroensap, paneermeel en kruid met pezo.
Meng goed onder elkaar en vorm er mooie hambugertjes van ter grote van de hamburgerbroodjes.
Laat ze wat opstijven in de frigo.
Maak ondertussen het sausje:
Mix de bicky uitjes fijn en meng nu alle ingrediƫnten voor het sausje gewoon onder elkaar en klaar is kees, zo simpel kan het zijn.
Bak de scampiburgers in een pan met wat olijfolie tot ze gaar zijn, dit duurt niet lang, scampi’s hebben niet veel nodig en te lang bakken dan worden ze taai.
Doe de broodjes eventjes verwarmen in de broodrooster.
Leg op elk broodje een scampiburger en wat van de lekkere saus.
Notities
Let op met de sambal, gebruik dit naar eigen smaak, kan snel te pikant zijn.