Ingrediënten
- 18 scampi's
- 6 krieltjes gekookt en afgekoeld
- 2 plakjes breydelspek
- 6 little gem sla
- pezo
- gerookt paprika poeder
- olijfolie
- 1 el Griekse yoghurt
- 2 el karnemelk ongezoete
- 1 el olijfolie
- 8 blaadjes basilicum fijn gehakt
- 2 takjes dragon fijn gehakt
Porties:
Instructies
- Maak de scampi's zuiver, maar laat het staartje zitten.
- Snij de krieltjes in twee.
- Het spek snij je in reepjes van 5 mm en die snij je weer in twee zodat je twee vierkantjes verkrijgt.
- Was de sla en snij overlang in twee.
- Rijg een scampi, een krieltje, twee stukjes spek op een stokje, weer een scampi, een krieltje, twee stukjes spek en als laatste terug een scampi. Doe dit zes keer. Smeer ze in met olijfolie. Kruid ze met lookpoeder, pezo, gerookt paprika poeder.
- De sla smeer je in met olijfolie en kruid je met pezo.
- Grill alles op de BBQ of in de grillpan.
- Voor het sausje: meng 2 el karnemelk met 1 el Griekse yoghurt en 1 el olijfolie. Kruid met de dragon, de basilicum en pezo uit de molen.
- Serveer de satés met de gegrilde sla en het sausje. Lekker met een stukje stokbrood.
Notities
Weer een lekker receptje om uit te proberen op een mooie zomerdag!