Ingrediënten
- 700 g scampi's gepeld en ontdaan van darmkanaal
- 2 sjalotjes fijn gesnipperd
- 2 teentjes look geperst
- 100 ml droge witte wijn
- 400 g tomaten polpa van Mutti
- 200 ml culinaire room
- pezo
- cayennepeper
- sambal naar smaak
- 1 kippenbouillonblokje
- 1 noot boter
- olijfolie
- lookpoeder
- enkele blaadjes basilicum afwerking
Porties: personen
Instructies
- Fruit de sjalotjes en de look aan. Blus met de witte wijn en laat even goed doorkoken.
- Voeg de tomaten polpa en de room toe, kruid met pezo, cayennepeper, de sambal en het kippenbouillonblokje. Laat op een zacht vuurtje wat inkoken.
- Kruid de scampi's met pezo en lookpoeder. Bak ze in een pan met boter.
- Verdeel de saus over de borden, leg de scampi's in de saus en werk af met een blaadje basilicum.
Notities
Als hoofdgerecht met pasta.
Als voorgerecht met brood.
Als amuse, doe wat saus in een apero-schaaltje en leg een mooie grote scampi op de saus.