Ingrediënten
- 16 scampi's
- 100 ml olijfolie
- 1 sjalot
- pezo
- 1/2 rode chili peper
- 1 handje platte peterselie ook de stengels, deze zijn voor de marinade
- 1 teentje look
- 2 handjes rucola
- 1/4 komkommer
- 2 handjes kerstomaatjes verschillende kleuren en vormen
- 1/2 rode ui
- 1 lente-ui
- 10 zwarte olijven
- 1 handje basilicum
- 1 handje platte peterselie deze zijn voor in de salade
Porties: personen
Instructies
- Maak de scampi's zuiver, verwijder het darmkanaal en pel ze.
- Maak de marinade: snipper de sjalot en chilli peper, hak de peterselie en de stengels, pers het teentje look uit. Meng alles onder de 100 ml olijfolie en kruid met pezo. Giet dit over de scampi's, en zet liefst 24 uur afgedekt in de frigo.
- Was de rucola en leg op ieder bord een handje sla.
- Schil de komkommer, haal de pitjes eruit en snij in kleine blokjes.
- De tomaatjes snij je in verschillende vormen.
- Snipper de ui fijn.
- De lente-ui en de olijven mogen in fijne ringetje gesneden worden.
- Hak de peterselie en de basilicum fijn.
- Meng alle groentjes in een kom en kruid af met pezo en doe er wat olijfolie over.
- Bak de scampi's in een droge maar hete pan, dit gebeurd kort en krachtig!
- Leg de kruidige tomatensalade op de rucola, met daarlangs de scampi's.