Schartong-rolletjes met brunoise van groentjes
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Schartong-rolletjes met brunoise van groentjes
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 1 ui in brunoise
  • 3 worteltjes in brunoise
  • 2 takken selder in brunoise
  • 1 gele paprika in brunoise
  • 2 oranje puntpaprika's in brunoise
  • 1 prei in brunoise
  • 1 kg mosselen kookvocht mosselen bewaren
  • 150 ml rosé wijn
  • 250 ml alpro room
  • 1/2 visbouillonblokje
  • pezo
  • 675 g tongschar diepvries of vers, dat is natuurlijk nog lekkerder.
  • olijfolie
  • verse kervel
Porties: personen
Instructies
  1. Diepvriesvis laat je eerst ontdooien. Verse vis, maak rolletjes van het brede naar het smalle stuk.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Was de mosselen enkele keren, kijk ze goed na en maak ze zuiver. Kook ze nu op een hoog vuur onder deksel tot de schalen open zijn. Giet ze af door een handdoek en vang het vocht op. Dit heb je later nog nodig. Haal de mosselen uit de schelp.
  4. Maak nu de saus: Stoof de ui glazig in wat olijfolie. Voeg de selder, de wortel, de paprika's en de prei toe en laat de groentjes op een zacht vuurtje verder garen.
  5. Blus met de wijn en laat wat verdampen.
  6. Doe er nu het mosselvocht, de room en het bouillonblokje bij. Laat nog wat sudderen en proef de saus. Kruid eventueel nog wat bij met pezo. Als de saus te lopend is, dik je ze wat in met blanke roux.
  7. Zet de tongrolletjes rechtop in een ovenschaal en kruid ze licht met pezo. Strooi er de mosseltjes tussen en overgiet met de saus.
  8. Zet in de oven, ongeveer 25 minuten. Controleer of de vis gaar is.
  9. Schep op ieder bord 3 rolletjes met de saus en werk af met verse kervel. Lekker met puree.
Notities

De dikte van de visrolletjes bepaalt de tijd hoe lang ze in de oven moeten.

Zeer lekker sausje, je kan de rosé wijn ook vervangen door een geut pastis. Voeg dan wat fijngesneden venkel of eventueel een steranijsje toe aan de saus.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne