Simpele gazpacho
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Simpele gazpacho
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 3 tomaten van goede kwaliteit
  • 2 el tomaten ketchup
  • 1 el witte balsamicoazijn
  • olijfolie
  • pezo
  • tabasco
  • basilicum blaadjes afwerking
  • parmezaan aan blok afwerking
Porties: personen
Instructies
  1. Was de tomaten en verwijder het kroontje. Snij de tomaten in grove stukken. Doe ze in de nutribullet of maatbeker.
  2. Voeg er de ketchup, de balsamicoazijn en 100 ml water aan toe. Mix het geheel glad met de nutribullet of met de staafmixer. Giet door een puntzeef.
  3. Kruid af met pezo, tabasco en een goede geut olijfolie.
  4. Zet koud tot gebruik.
  5. Verdeel de soep over kleine kommetjes en werk af met de blaadjes basilicum, nog een geutje olijfolie en wat geraspte parmezaan. Eventueel nog een draai van de pepermolen.
Notities

Zo simpel kan een koud soepje zijn, maar zorg er wel voor dat de soep goed gekoeld is!

Kan ook als amuse in kleinere kommetjes!

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne