Ingrediënten
- 3 tomaten van goede kwaliteit
- 2 el tomaten ketchup
- 1 el witte balsamicoazijn
- olijfolie
- pezo
- tabasco
- basilicum blaadjes afwerking
- parmezaan aan blok afwerking
Porties: personen
Instructies
- Was de tomaten en verwijder het kroontje. Snij de tomaten in grove stukken. Doe ze in de nutribullet of maatbeker.
- Voeg er de ketchup, de balsamicoazijn en 100 ml water aan toe. Mix het geheel glad met de nutribullet of met de staafmixer. Giet door een puntzeef.
- Kruid af met pezo, tabasco en een goede geut olijfolie.
- Zet koud tot gebruik.
- Verdeel de soep over kleine kommetjes en werk af met de blaadjes basilicum, nog een geutje olijfolie en wat geraspte parmezaan. Eventueel nog een draai van de pepermolen.
Notities
Zo simpel kan een koud soepje zijn, maar zorg er wel voor dat de soep goed gekoeld is!
Kan ook als amuse in kleinere kommetjes!