Sint-jakobsvruchten op een stokje
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Sint-jakobsvruchten op een stokje
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 6 verse Sint-jakobsvruchten
  • 1/2 rood pepertje in halve maantjes
  • 2 cm gember geraspt
  • 1 teentje look geperst
  • 2 el sojasaus
  • 3 el oestersaus
  • 6 el olijfolie
  • enkele takjes verse koriander
  • 2 handjes zeekraal optioneel
  • 2 lange reepjes courgette met de dunschiller gemaakt
Porties: personen
Instructies
  1. Maak de marinade: Meng het pepertje, de gember, de look, de sojasaus, de oestersaus en de olijfolie onder elkaar.
  2. Rijg telkens drie vruchten op een stokje of twee parallelle stokjes met het lint courgette ertussen geweven. Met twee parallelle stokjes voorkom je dat de vruchten draaien bij het keren op de bbq. Zie foto!
  3. Leg de stokjes in een glazen kom en overgiet met de marinade. Dek af met plasticfolie en laat minstens 2 uur marineren.
  4. Grill ze kort op de bbq.
  5. Werk af met eventueel wat zeekraal en verse koriander blaadjes.
Notities

De zeekraal kan je eventjes opbakken in een pan met wat olijfolie of gewoon rauw serveren. Wanneer je deze rauw eet, spoel je ze best kort met kokend water en daarna direct met ijskoud water.

Zeekraal smaakt ziltig, dit wil zeggen vrij zoutig!

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne