Ingrediënten
- 1 rode ui fijn gesnipperd
- 1 teentje look geperst
- 1/2 prei fijn gesneden
- 1/3 courgette in blokjes
- 1 opgelegde paprika in stukjes
- 1 zoete punt paprika zuiver gemaakt en in stukjes
- 1 koffielepel tomatenpuree
- 2 kippenbouillonblokjes
- 1 geut room
- zwarte olijven fijn gehakt, afwerking
- parmezaan afwerking
- verse basilicum afwerking
- olijfolie
Porties: personen
Instructies
- Stoof de ui met de look glazig in wat olijfolie.
- Voeg de prei, de courgette, de paprika's en de tomatenpuree toe. Laat eventjes mee aanstoven.
- Bevochtig met een liter water en kippenbouillonblokjes. Laat 20 minuten koken, mix de soep en haal door een zeef.
- Kruid de soep bij met pezo indien nodig. Werk af met de room en schenk uit in de borden. Dresseer met wat olijfjes, kaas en basilicum.
Notities
Dit soepje smaak speciaal door de opgelegde paprika en je maakt het zuiders door de olijfjes en de basilicum!