Ingrediënten
- 2 kleine venkels
- 1 rode paprika
- 2 kleine rode uien
- 1 teentje look
- 400 ml passata
- 2 handjes gemalen kaas
- 2 kippenbouillonblokjes
- 1 steranijs
- pezo
- olijfolie
- kurkuma
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij de venkel, ui en paprika in grove stukken en leg ze op een bakplaat belegd met bakpapier.
- Plet de look en leg bij de groentjes.
- Kruid de groentjes met zwarte peper en kurkuma en besprenkel met olijfolie, zet 30 minuten in de oven.
- Haal de schil van de look en doe alle groentjes in een kookpot, voeg er de passata en een liter water aan toe. Breng aan de kook met de bouillonblokjes en het steranijs.
- Laat een 10 minuutjes zachtjes sudderen, haal het steranijs eruit en mix de soep.
- Dien op in mooie soepborden en werk af met wat kaas.
Notities
Deze soep geeft extra smaak door de gegrilde groentjes, het werk loont de moeite.