Spek met salie, witloof en tomaatjes
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Spek met salie, witloof en tomaatjes
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 4 lapjes spek
  • szechuanpeper
  • pezo
  • olijfolie
  • enkele blaadjes salie fijn gesneden
  • 1 bakje gemengde kerstomaatjes gehalveerd
  • provençaalse kruiden
  • 6 stronkjes mini witloof beetgaar gestoomd
Porties: personen
Instructies
  1. Leg het spek langs elkaar en kruid het aan beide kanten met szechuanpeper, zout, salie en olie. Laat het een uurtje marineren.
  2. Leg de tomaatjes met het snijvlak naar boven in een gietijzeren pannetje of aluminium bakje en kruid ze royaal met Provençaalse kruiden, een beetje pezo en een goede geut olijfolie.
  3. Bak het spek op de BBQ mooi bruin.
  4. Zet de tomaatjes op de BBQ en sluit de BBQ, dit voor een 5 tal minuten.
  5. Gril het witloof kort op de BBQ, let op dat het niet verbrandt.
  6. Serveer alles samen op een houten plank, lekker met een stukje stokbrood.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne